Gå videre til innhold
Foto: Ruter As / Fotograf Birdy, Birgitte Heneide
Foto: Ruter As / Fotograf Birdy, Birgitte Heneide

Pressemelding -

Bussjåførens dag: Vil legge til rette for bedre medvirkning

I dag er det bussjåførens dag, og markerer den viktige jobben sjåførene gjør hver eneste dag året rundt. Nå har NHO Transport, Kollektivtrafikkforeningen, Yrkestrafikkforeningen og Fellesforbundet gått sammen om en veileder for dialog mellom arbeidstaker og oppdragsgiver.

– Vi i Ruter, som Norges største kollektivselskap, er opptatt av å lytte til erfaringene som bussjåførene gjør seg. De gjør en veldig viktig jobb gjennom hektiske og tett trafikkerte veier og gater i Oslo og Akershus, sier adm. dir. Bernt Reitan Jenssen i Ruter.

Bedre medvirkning

Nå skal det legges til rette for bedre medvirkning på anbudsprosessen. For å gi en enkel innføring i når og hvordan de ansattes representanter kan påvirke anbudsprosesser i kollektivtrafikken, har NHO Transport, Kollektivtrafikkforeningen, Fellesforbundet og Yrkestrafikkforbundet gått sammen om en veileder.

– Denne veilederen skal bidra til at bussjåførene kan benyttes mer aktivt i slike prosesser. Bussjåførene har verdifull førstelinjekunnskap og erfaring. Vi i Ruter ønsker å bruke veilederen aktivt som et verktøy, og oppfordrer alle som bestiller busstjenester til å gjøre det samme, sier Jenssen.

Vil gjøre det enklere

Også tidligere har bussjåførene hatt mulighet til innflytelse på anbudsprosessen, ved at deres arbeidsgivere har hatt mulighet til å ha med seg sjåfører og ansattrepresentanter på dialogkonferanser.

– Vi tror veilederen vil gjøre det enklere å sørge for at bussjåførene benytter mulighetene i de fasene der de har størst rom for påvirkning, som er i forkant av utlysningen av nye kontrakter.

Emner

Regions


Ruter As er et felles administrasjonsselskap for kollektivtrafikken i hovedstadsområdet. Vi administrerer over halvparten av kollektivtrafikken i Norge. Vår rolle er å planlegge, utvikle, samordne, bestille, markedsføre og informere om kollektivtrafikktilbudet. All operativ drift utføres av ulike operatørselskap som kjører på kontrakt for Ruter - alt innenfor samme billett- og prissystem. Våre eiere er Oslo kommune (60 %) og Akershus fylkeskommune, (40 %). Totalt var det 341 millioner påstigninger i området vi dekker i 2022.

Kontakter

Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt 400 01 518