Gå videre til innhold
Foto: Ruter As / Nucleus AS, Daniel Jacobsen
Foto: Ruter As / Nucleus AS, Daniel Jacobsen

Pressemelding -

De fleste bussrutene i gang igjen

De aller fleste bussrutene i Oslo og Akershus er i gang igjen etter at de tidligere i dag var innstilt på grunn av svært glatte veier.

Alle operatørene i Oslo og Akershus har gjenopptatt kjøringen. Enkelte linjer blir ikke betjent eller kun delvis betjent i en periode fremover, men det jobbes fortløpende med å få igangsatt disse så snart det er saltet og vedlikehold på utsatte veistrekninger, særlig i høyereliggende områder.

–Ruter har hatt godt samarbeid med Bymiljøetaten i Oslo og andre for å prioritere salting av veier slik at kollektivtrafikken kunne komme i gang igjen, sier Cathrine Myhren-Haugen, kommunikasjonssjef i Ruter.

Sjekk ruter.no og Ruter-appen for oppdatert reiseinformasjon. Reisegarantien gjelder som normalt, og gjør at de reisende kan benytte taxi med inntil 750 kroner dersom avgangen er mer enn 20 minutter forsinket.

Emner

Regions


Ruter As er et felles administrasjonsselskap for kollektivtrafikken i hovedstadsområdet. Vi administrerer over halvparten av kollektivtrafikken i Norge. Vår rolle er å planlegge, utvikle, samordne, bestille, markedsføre og informere om kollektivtrafikktilbudet. All operativ drift utføres av ulike operatørselskap som kjører på kontrakt for Ruter - alt innenfor samme billett- og prissystem. Våre eiere er Oslo kommune (60 %) og Akershus fylkeskommune, (40 %). Totalt var det 341 millioner påstigninger i området vi dekker i 2022.

Kontakter

Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt 400 01 518