Gå videre til innhold
Ole A. Hagen og Lars Syse Christiansen er nye inn i Ruters styre. Foto: privat
Ole A. Hagen og Lars Syse Christiansen er nye inn i Ruters styre. Foto: privat

Pressemelding -

Nye styremedlemmer i Ruter

Lars Syse Christiansen (1977) og Ole A. Hagen (1969) er nye i Ruters styre. Kristin Bjella og Jens Ulltveit-Moe er gjenvalgte. Styret fortsetter videreutvikling av kollektivtrafikken i lys av forventninger om individualisering, digitalisering, selvkjøring og ambisiøse klimamål.

Det nye styret ble formelt valgt på en ekstraordinær generalforsamling fredag 16. juni av representanter for Ruters eiere, Oslo kommune og Viken fylkeskommune. Styret er foreløpig ikke konstituert, og Kristin Bjella fortsetter som midlertidig styreleder fram til neste styremøte i september.

Ut over de som ble valgt på generalforsamlingen, består styret av Silvija Seres (styremedlem), Sofie Bruun (styremedlem for ansatte), Anders Tomasgard (styremedlem for ansatte), Morten Stubberød (observatør for ansatte) og Einar Foss (observatør for ansatte).

Are Kjensli går ut av styret etter åtte år. Sigurd Grytten gikk av som styreleder etter en helhetsvurdering 26. januar.

Om de nye styremedlemmene

Ole A. Hagen (1969) har bred nasjonal og internasjonal bakgrunn fra offentlig og privat virksomhet innenfor mobilitet, areal- og byplanlegging, klima og forskning og utvikling (FoU). Hagen er fra januar 2021 næringspolitisk direktør i NHO Logistikk med ansvar for klima- og samferdselspolitikk, analyser og kommunikasjon. Han har vært sentral i oppbyggingen av Grønt landtransportprogram. Hagen har en mastergrad i Bygg fra NTNU i 1994 og en mastergrad i Management fra BI i 2010. I tillegg har Hagen Executive-studier fra ESMT (Berlin) og studier i språk og musikk grunnfag. Hagen har tidligere arbeidet i Asplan Viak, Vegdirektoratet og Klima- og miljøverndepartementet. Hagen har vært administrerende direktør i Transportbrukernes Fellesorganisasjon og kommunikasjons- og markedsdirektør i Tollpost Globe og PostNord. Hagen har omfattende styre- og styrelederfaring fra NHO, Forskningsrådet, Transportøkonomisk Institutt og FIATA. Hagen har skrevet boka ‘Transporthistorien fra A til B’ (2021).

Lars Syse Christiansen (1977) har bred toppledererfaring fra norske virksomheter innenfor logistikk, finans, varehandel og energi. Fra 2020 er han daglig leder av Wanda, som er en norsk start-up for sirkulærlogistikk og forbruk. Han er også medgründer og styreleder i fintech start-upen Cardboard og styremedlem i WinnsEnergi. Syse Christiansen er tidligere styreleder og finansdirektør/ CFO for solenergiselskapet Otovo, som han var med å etablere i 2015. Han har også utviklet og etablerte selskapets virksomhet innenfor leasing av solceller. Før det var han finansdirektør / CFO for Circle Ks Europeiske. Han har tidligere arbeidet i Statoil Fuel & Retail, Storebrand og Posten Norge AS. Han har lang erfaring fra styrearbeid innenfor finans, energi og industri/varehandel. Av utdanning har Syse Christiansen mastergrad i markedsføring fra BI i 2002, og mastergrad i management fra London School of Economics i 2003 samt etterutdanning ved Harvard Business School i 2016.

Emner

Kategorier

Regions


Ruter As er et felles administrasjonsselskap for kollektivtrafikken i hovedstadsområdet. Vi administrerer over halvparten av kollektivtrafikken i Norge. Vår rolle er å planlegge, utvikle, samordne, bestille, markedsføre og informere om kollektivtrafikktilbudet. All operativ drift utføres av ulike operatørselskap som kjører på kontrakt for Ruter - alt innenfor samme billett- og prissystem. Våre eiere er Oslo kommune (60 %) og Viken (tidligere Akershus fylkeskommune, 40 %). Reisetallene er fortsatt noe preget av pandemien. Totalt var det 341 millioner påstigninger i området vi dekker i 2022.

Kontakter

Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt 400 01 518