Gå videre til innhold
Foto: Ruter As / Redink, Fartein Rudjord
Foto: Ruter As / Redink, Fartein Rudjord

Pressemelding -

Ruteendring 16. april

Søndag 16. april blir det ti avganger i timen med buss til og fra Kværnerbyen i rush. Flere busslinjer i Oslo får justerte rutetider. Husk å sjekke reiseplanleggeren for oppdatert reiseinformasjon om din reise.

For mange linjer justeres avgangstiden noe. De største endringene er på linjene 32/42 og 54.

– Busstilbudet med linje 54 til Kværnerbyen øker fra fire til ti avganger i timen i den travleste tiden på hverdager. Det vil bedre kapasiteten i rushtidene, sier kommunikasjonssjef i Ruter Cathrine Myhren-Haugen.

Flere avganger i rush

Linje 54 Kjelsås stasjon – Kværnerbyen legges om fra Tjuvholmen til Kværnerbyen. Fra Jernbanetorget vil linje 54 kjøre via Dronning Eufemias gate, Bispegata og St. Halvards gate til Kværnerbyen. Tilbudet til og fra Kværnerbyen blir styrket i rushtiden, og det gir bedre kapasitet. Frekvensen vil øke fra fire til ti avganger i timen i rush (07-09 og 15-18).

Omleggingen av linje 54 gir en direkteforbindelse til arbeidsplasser og fritidstilbudet i Bjørvika, og til Kværnerbyen. De som reiser på strekningen mellom Kjelsås stasjon og Jernbanetorget får ingen endring i tilbudet. De som i dag benytter linje 54 til Oslo vest, kan enkelt bytte på eksempelvis Jernbanetorget.

Raskere reisevei til Røa

Linje 32 fra Voksen skog endres til linje 42 og får Tjuvholmen som endestopp.

– Linje 42 er ny linje mellom Voksen skog og Tjuvholmen. Det er mange reisende mellom Voksen skog og Røa, og de vil få en mer effektiv reisevei. Det er også mulighet for overgang til T-banens linje 2 på Røa, sier Cathrine Myhren-Haugen.

Linjen vil kjøre to avganger i kvarteret og korrespondere med T-banen på Røa.

Ruteendringen gjør at antall busser gjennom Tollbugata og Stortingsgata reduseres, og framkommeligheten til andre linjer gjennom sentrum forbedres.

Disse linjene får endringer

  • 30N Bygdøy–Jernbanetorget: Nattavgangene mellom Bygdøy og Jernbanetorget blir en del av linje 30, og linjenummer 30N brukes ikke lenger.
  • 31 Snarøya–Fornebu–Tonsenhagen–Grorud: Justerte avgangstider. Avganger hvert 7./8. minutt mellom rushtidene, tidlig kveld og lørdag.
  • 31E Kalbakken–Fornebu: Avganger hvert 10. minutt i retning Fornebu i morgenrushet.
  • 32 Voksen skog–Kværnerbyen: Legges ned. Erstattes av linje 42 og 54.
  • 32N Voksen skog–Kværnerbyen: Legges ned. Erstattes av linje 42N mellom Voksen skog og Jernbanetorget, og nattavganger i linje 54 mellom Kværnerbyen og Kjelsås stasjon.
  • Ny! 42 Voksen skog–Tjuvholmen: Ny linje som erstatter linje 32 mellom Voksen skog og Tjuvholmen/Vika.Avganger hvert 7./8. minutt i rushtiden.
  • Ny! 42N Voksen skog–Jernbanetorget: Ny nattbusslinje som erstatter linje 32N.
  • 54 Kjelsås stasjon–Kværnerbyen: Kjører ikke lenger til Tjuvholmen, men via Dronning Eufemias gate til Kværnerbyen. Stopper ikke lenger på Kvadraturen, Wessels plass, Nationaltheatret, Dokkveien, Vika Atrium og Tjuvholmen.
  • 72C Mortensrud–Maikollen: Legges ned. Erstattes av linje 73X.
  • 73 Holmlia stasjon–Pasop: Ekstraavgangene mellom Mortensrud og Hauketo blir til linje 73X, og forlenges til Maikollen.
  • Ny! 73X Hauketo stasjon–Maikollen: Ny linje som erstatter linje 72C og ekstraavgangene i linje 73. Avganger hvert kvarter i rushtiden.
  • 79 Grorud–Åsbråten: Avgangene fra Åsbråten går ett minutt senere.
  • 84E Jernbanetorget–Oppegård stasjon: Avgangene fra Jernbanetorget klokken 17.18 og 17.33 innstilles. Avgangene fra Jernbanetorget går to minutter senere for å passe bedre med linje 83 på Ødegården.
  • 87 Hauketo stasjon–Kolbotn stasjon: Avgangene fra Hauketo stasjon går to minutter senere for å passe bedre med enkelte togavganger.

Emner

Kategorier

Regions


Ruter As er et felles administrasjonsselskap for kollektivtrafikken i hovedstadsområdet. Vi administrerer over halvparten av kollektivtrafikken i Norge. Vår rolle er å planlegge, utvikle, samordne, bestille, markedsføre og informere om kollektivtrafikktilbudet. All operativ drift utføres av ulike operatørselskap som kjører på kontrakt for Ruter - alt innenfor samme billett- og prissystem. Våre eiere er Oslo kommune (60 %) og Viken (tidligere Akershus fylkeskommune, 40 %). Reisetallene er fortsatt noe preget av pandemien. Totalt var det 341 millioner påstigninger i området vi dekker i 2022.

Kontakter

Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt 400 01 518

Relatert innhold