Gå videre til innhold
Foto: Ruter As / Nucleus AS, Mathilde Palmers
Foto: Ruter As / Nucleus AS, Mathilde Palmers

Pressemelding -

Slutter å selge sone 5V

Fra 26. januar blir det ikke lengre mulig å kjøpe billett i sone 5V i Ruter-appen.

Sone 5V ble etablert da Røyken/Hurum ble en del av Asker kommune og Ruter overtok ansvaret for kollektivtrafikken. Sonen ble opprettet fordi det ble et uforholdsmessig høyt prishopp for reisende mellom soner hos Ruter og Brakar (Buskerud). Opprinnelig kunne denne billetten kun kjøpes om bord på busslinje 251 og 261, men den er etter hvert også innført i Ruter-appen, med tilleggsteksten «billetten for sone 5V er kun gyldig på linjene 251 og 261».

Fra i høst har vi sett et økende antall feilkjøp og vi har fått tilbakemeldinger om at denne sonen/billettypen skaper forvirring og misforståelser om man har gyldig billett.

Billetter for sone 5V gjelder kun på linjene 251 og 261 og har derfor aldri vært gyldig for reiser med tog eller bruk innad i Drammensområdet. Reiser man til Drammen eller Lier anbefaler vi å benytte Brakars app, eller kjøpe billett ombord.

På sikt vil også Brakars billetter bli tilgjengelig i Ruter-appen ved innføring av felles betalingsløsning.

Reiser i 3V og 4V kan kjøpes i Ruter-appen som normalt.

Emner

Regions


Ruter As er et felles administrasjonsselskap for kollektivtrafikken i hovedstadsområdet. Vi administrerer over halvparten av kollektivtrafikken i Norge. Vår rolle er å planlegge, utvikle, samordne, bestille, markedsføre og informere om kollektivtrafikktilbudet. All operativ drift utføres av ulike operatørselskap som kjører på kontrakt for Ruter - alt innenfor samme billett- og prissystem. Våre eiere er Oslo kommune (60 %) og Akershus fylkeskommune, (40 %). Totalt var det 341 millioner påstigninger i området vi dekker i 2022.

Kontakter

Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt 400 01 518