Gå videre til innhold

​Hvordan går det når selvkjørende busser møter byliv og vanlig trafikk?

Dato 22. november 2018 08:00 – 10:00

Sted Mesh, Tordenskioldsgate 3, Oslo

Autonome kjøretøy gir nye muligheter for utvikling av framtidens transportsystem. Hvordan vil dette påvirke byutvikling, reisevaner og trafikk? Vi ser nærmere på disse spørsmålene i en ny studie om fremtidens Oslo. Første skritt på veien er uttesting av nye transportløsninger. I sommer har over 10 000 passasjerer reist med selvkjørende buss på Fornebu. Hva har vi lært og hvordan ble bussene tatt imot av passasjerer, medtrafikanter og naboer?

Ruter har igangsatt et prosjekt for å forstå hvordan by- og transportbildet kan se ut i fremtidens Oslo. Det er utviklet en modell som tar høyde for selvkjørende kjøretøy og delte reiser. Hvilken betydning vil de nye teknologiske trendene få for utvikling av mobilitetstilbudet i hovedstadsregionen? Og hvordan vil dette påvirke byene våre? 

OBOS, Acando, Nobina, Bærum kommune/Smart City Bærum og Ruter inviterer til frokostmøte torsdag 22. november på Mesh i Oslo. Det er nå klart for oppsummering og refleksjon etter Norges aller første pilotprosjekt med selvkjørende busser. Registrering og frokostservering fra kl. 07:30, så kom gjerne tidlig. Aktørene er tilgjengelig for spørsmål og samtale fram til 10.30.

For å melde deg på frokostmøtet, følg denne lenken til Acandos nettsider.

Kategorier

Kontakter

Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt 400 01 518

Relatert innhold