Gå videre til innhold
Trude Flatheim, Lykke Magelund, Søren Frost, Paul Speirs, Øystein Berge og Endre Angelvik.
Trude Flatheim, Lykke Magelund, Søren Frost, Paul Speirs, Øystein Berge og Endre Angelvik.

Hvordan vi forflytter oss påvirker utvikling av byen

Dato 11. april 2019 08:00 – 09:45

Sted Dronningens gate 40, 4. etasje.

Hvordan vil selvkjørende kjøretøy og mobilitet som en tjeneste (MaaS) påvirke måten vi reiser på i fremtiden? Lær mer på Ruterfrokost 11. april.

Omgivelsene våre er i rask endring. Ny teknologi med selvkjørende kjøretøy og økt digitalisering utfordrer vår tradisjonelle måte å tenke transport og mobilitet. Hvilken betydning vil de nye teknologiske trendene få for utvikling av mobilitetstilbudet i hovedstadsregionen? Og hvordan vil dette påvirke byene våre?

Med utgangspunkt i disse spørsmålene ønsker Ruter å forstå hvordan by- og transportbildet kan se ut i fremtidens Oslo. På oppdrag fra Ruter har Cowi/PTV utviklet en transportmodell som tar høyde for selvkjørende kjøretøy og delte reiser. Modellen blir et viktig verktøy som hjelper oss å forstå konsekvensene av ulike retningsvalg.


Program

  • Kort om bakgrunnen for Mobilitetsstudien 
    • Trude Flatheim, prosjektleder, Ruter
  • Nye mobilitetstrender: Hvilke framtidsscenarier kan vi stå overfor i Oslo
    • Lykke Magelund, by- og transportplanlegger, COWI
    • Selvkjørende kjøretøy og økt digitalisering vil føre til at vi i fremtiden går over fra privatbilisme til å kjøpe mobilitet som en tjeneste (MaaS – Mobility as a Service). Hvordan vil transportsystemets sammensetning og grad av deling kunne gi ulike framtidsscenarier for Oslo-regionen?
  • Utvikling av en MaaS-modell for Oslo
    • Paul Speirs, regiondirektør, PTV og Søren Frost, trafikkplanlegger, COWI
    • Ruter har hatt behov for et verktøy som kan hjelpe oss å forstå fremtiden. Hvordan vil introduksjon av nye mobilitetsformer påvirke trafikkmengder, antall kjøretøy og reisetider? COWI/PTV presenterer modellen og resultater.
  • Hvordan vil fremtidens transportløsninger påvirke reisevaner og byutvikling?
    • Øystein Berge, prosjektleder, COWI
    • Hvordan må vi tilpasse våre reisevaner i fremtidens transportsystem? Og hvilke konsekvenser vil dette få for arealbruk og transportsystemets funksjonalitet? Oppsummering av hovedfunn fra Oslo-studien.
  • Hvordan tar vi denne lærdommen videre? 
    • Endre Angelvik, direktør for mobilitetstjenester, Ruter

  • Paneldebatt

Litt om deltagerne

Trude Flatheim er sivilingeniør (NTNU) og jobber som strategisk trafikkplanlegger i Ruter. Hun har over 20 års allsidig kompetanse i privat og offentlig virksomhet innen transportplanlegging og analyse av tiltak i transportsystemet. Trude har vært Ruters prosjektleder for Mobilitetsstudien.

Lykke Magelund har mer enn 30 års arbeidserfaring som forsker, fra trafikkselskaper og som konsulent. Hun er ekspert i trafikksosiologi og hvordan reisemetoder utvikler seg over tid.

Søren Frost er trafikkplanlegger med teoretisk bakgrunn innen transport og trafikkplanlegging. Han har utviklet flere transportmodeller, fra urbane til regionale modeller, som omfatter kollektivtransport, fotgjengere, syklister og luftfartsplanlegging.

Paul Speirs er regiondirektør i PTV-Gruppen og spesialist innen transportmodellering med sterkt fokus på MaaS (Mobility as a Service). Paul har 25 års bransjeerfaring, og har utviklet transportmodeller for kunder over hele verden. PTV Group, som eies av Porsche SE, utvikler og tilbyr programvareløsninger innen transportplanlegging og logistikk. Paul var en pioner innen simulering av effekter av delt mobilitet (MaaS-modeller), som nå er en integrert del av PTV’s programvareløsninger.

Øystein Berge er samfunnsøkonom i COWI og har vært prosjektleder for oppdraget om modellering av fremtidens mobilitet for Ruter. Han er ekspert på bærekraftig byutvikling og transportløsninger.

Endre Angelvik er direktør for mobilitetstjenester i Ruter. Han er utdannet sivilingeniør (NTNU), og har hatt flere IT-stillinger i ulike selskap. Endre er teknologioptimist, og har vært både gründer og jobbet med forskning og utvikling.

Frokostmøtet er fulltegnet og det er dessverre ikke mulig å melde seg på.

Kategorier

Kontakter

Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt 400 01 518