Ruters nye målbilde: Kan bærekraftig bevegelsesfrihet bli den nye normalen?
Dato 18. november 2020 08:30 – 09:30
Det er spesielle tider. Vi er i en situasjon hvor vi oppfordrer til å la være å reise med oss med mindre du må, samtidig opprettholdes kapasiteten for å kunne reise på en trygg og smittevennlig måte. Vi ser at mange er flinke til å gå, sykle, ha hjemmekontor eller reise på andre måter og tider enn rushtiden.
Vi mener at krevende tider også er tid for å løfte blikket for å forstå endringene som skjer rundt oss. Hva betyr den økte kompleksiteten og tempoet som preger utviklingen innen transport og mobilitet. Hvorfor og hvordan må vi tilpasse oss endringene?
Her kan du se opptak av frokostmøtet.
Ruters visjon om bærekraftig bevegelsesfrihet handler om å tilrettelegge for et godt liv, sosial rettferdighet og en god by- og regionsutvikling innenfor jordens tålegrenser. Det pågår store samfunnsendringer nettopp fordi bærekraftig utvikling er helt nødvendig. En datadrevet økonomi gjør seg mer gjeldende og de teknologiske framskrittene går stadig raskere. Hvordan vil det påvirke samferdselssektoren og muligheten for bærekraftig bevegelsesfrihet?
Ruters målbilde for bærekraftig bevegelsesfrihet angir en ny strategisk retning, og er en invitasjon til nytenking for hele samferdselssektoren. Frokostmøtet om målbildet er Ruters avspark for å skape en felles referanseramme for hvordan mobilitet i hovedstadsregionen kan utvikles slik innbyggerne ønsker det. Dette markerer også en invitasjon til nytenking, drøfting og samarbeid.
Du møter:
- Bernt Reitan Jenssen, administrerende direktør: Hva peker det nye målbildet fram mot og hvorfor er det nødvendig med en ny strategisk retning? Muligheter og dilemmaer med nytt målbilde for bærekraftig bevegelsesfrihet.
Ruter ønsker å spille ball med våre eiere, og de innleder om mulighetene som ligger i smart, bærekraftig mobilitet.
- Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel i Oslo
- Olav Skinnes, fylkesråd for samferdsel i Viken
Ruter har også sendt ballen over til sentrale samarbeidspartnere som allerede har studert målbildet, for å få deres refleksjoner omkring behovet for å tenke nytt. Få med deg innspill og utfordringer fra:
- Silvija Seres, matematiker, teknologiekspert, gründer og CEO i Lørn, styremedlem i Ruter
- Berit Svendsen, internasjonal direktør i Vipps
- Kimberly Lein-Mathisen, administrerende direktør i Microsoft
- Fridtjof Fossum Unander, områdedirektør i Forskningsrådet
- Margrete Hansen, direktør konsernutvikling i Sporveien
Velkommen til et innblikk i utviklingstrekk og mulige implikasjoner for det fremtidige transport og mobilitetstilbudet.
Hele målbildet kan du lese her.